top of page

Noen ord til ettertanke

I forrige kommunestyrebehandling var det tre "interessesaker" oppe til behehandling, enten i arealplanen, som klagesak eller interpellasjon. Da tenker vi på Motorsenter på Jørgentvedtmyra, Frisbeegolf i Prestegårdsskogen og Vindmøller i Spydeberg og Hobøl. Det sistnevnte var ikke en gang en sak, men kun et forslag som noen hadde spilt inn.


Både i mediene, i blant folk og spesielt i debatten i kommunestyresalen var det både temperatur og engasjement i disse tre sakene. Folk møtte fram og hørte på selv om saken ble sendt på Kommune-TV. Partiene stemte gjerne delt bortsett fra Høyre som hadde bundet gruppa si, etter først å ha stemt noe annet i formannskapet. Dette gjaldt motorsenteret på Jørgentvedt.


Vi kan forstå at både miljøorganisasjoner og andre møter opp og deltar. Det samme gjelder interesseorganisasjoner til de som ønsker å bygge. Det som Folkets Stemme legger merke til hver gang er hvordan de samme politikerne spiller på alle registrene de har i disse sakene for å vinne fram. Om det aldri har vært debatt i kommunestyret før så blir det garantert i slike saker, men hvorfor skjer ikke dette når Folkets Stemme i budsjettbehandlingene eller i andre sammenheng kommer med forslag etter forslag om å satse på eldreomsorg, skoler, BPA eller Rus og psykiatri? Dette er store og tunge saker som bør og må satses på fremover.


Ikke bare det at vi ikke får flertall for mange av forslagene, selv om det har hjulpet ganske mye etter valget, men i mange tilfelle er ikke kommunestyremedlemmene engasjert en gang, men her også har det vært unntak i det nye kommunestyret. Kanskje det kan være noe på gang, men sammenlignet med de sakene jeg viser til ovenfor, må kommunestyret tenke at sakene til brukerne som ikke er sterke selv eller har så sterke talerør til å snakke for seg, er langt viktigere på både kort og lengre sikt enn interessesaker, for disse sakene berører oss alle, våre pårørerende, barn eller andre kjente som har det vanskelig.


Dette innlegget er ingen kritikk, men bare en påminnelse til oss alle om vår viktigste oppgave i kommunestyre.


Frank Finstad

Folkets Stemme105 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Som frank finnstad skriver om fellesskapet her i askim. Vi er mange ca 80 mennesker som benytter oss av tilbudet og som i dag møtte stengte dører. Pga. Sykdom blandt de ansatte! Vi opplever dette som umyndiggjøring og overkjøring av vår rett til å ha en stemme i dette. Og når flere av oss dro til løvestad i spydeberg. Da møtte vi ikke mindre enn 5 ansatte fra askim der. Forstå det den som kan.

Like
bottom of page