top of page

Skøyteisen på grusbanen i Askim, en trist sorti
Mange voksne, barn og unge ble glade da det endelig ble klart ved valgtider i fjor at sandhåndballbanen på grusbanen i Askim skulle flyttes, slik at hele banen igjen kunne brukes til skøyteis om vinteren.


Det åpnet bra med skøytedisco og over 1000 barn og unge til stede, en fredags kveld for noen uker siden. Dugnadsinnsatsen var igjen formidabel da arrangementet ble gjennomført og det kom til og med noen glimt på TV.


Så var det brått slutt, for da snø og litt vanskelige værforhold kom, ble det dårlig med snørydding, vanning etc. Dette stedet, samt det å kunne stå på skøyter i nærmiljøet, noe som er vanskelig å få til når man bor i dette området, er en stor og positiv opplevelse for svært mange barn og unge. Forebyggende virksomhet kan man også kalle det. Kommunen sparer masse penger på slike tiltak.


Folkets Stemme har tatt opp denne utfordringen før, og har levert et spørsmål til ordføreren om dette til kommunestyremøte tirsdag 6. februar, hvor vi ber han om å ta dette med sprøyting og snørydding av Askim grusbane opp med kommunen. Det er folk som har spurt kommunen om å få låne utstyr for å rydde selv, men fått avslag, så dugnad er heller ikke aktuelt.


Vi har tro på en løsning i denne saken, for det er ikke snakke om store summer, kommunen har hele tiden visst om dette og gevinsten er større enn utgiftene, hvis man tenker på hva man får tilbake til barna i denne delen av kommunen.


Frank Finstad

Folkets Stemme

155 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page